AKTUELNO

Estrada u suzama.

Nakon smrti folk pevača Sinana Sakića, njegove kolege i prijatelji su se od njega oprostili emotivnim porukama na društvenim mrežama.

Foto: Pink.rs

Jedan od njih je i kralj narodne muzike, Šaban Šaulić, koji je imao u planu da snimi duet sa pokojnim pevačem. On se na Instagramu oglasio povodom ovog teškog trenutka za srpsku estradu:

Poslednji put kada smo se videli pričali smo o zajedničkoj pesmi koju sam napisao za nas... Tu pesmu nećemo nikada otpevati, ali ti si nam ostavio mnogo pesama po kojima će te pamtiti i kada nikoga od nas ne bude bilo! Zbogom, brate, prijatelju, široka duso i veliki umetniče... - napisao je Šaulić.

PROČITAJTE JOŠ:SUDBINA GA POSLALA NA PUT: Po ovim hitovima pamtićemo legendarnog Sinana Sakića! (VIDEO)

Sinan je rođen u Loznici 13. oktobra 1956. godine. Karijeru je počeo pesmama „Rastanak kraj reke“ i „Sreli smo se mnogo kasno“ 1978. godine. Do 2017. godine Sakić je izdao 29 muzičkih albuma. Među prvim hitovima bile su pesme „Miko, druže moj“ i „Janičar“ sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi do sada su: „Ej od kad sam se rodio“, „Sudbina me na put šalje“, „Zaljubljen u tebe“, „Izađi na pet minuta“, „Reci sve želje“ i još mnogo drugih pesama. Pesmu „Sabina“ posvetio je svojoj ženi Sabini. Poslednjih godina se manje pojavljivao u javnosti.

T. R.

#Sinan Sakić

#Šaban Šaulić

'